Tudomány

A smart home, azaz az okosotthon áll az idei pécsi Pollack Expo középpontjában

Bemutatják, milyen technológiai megoldások együttes alkalmazásával jöhet létre egy intelligens épület, illetve hol tart ma az okosotthonok fejlesztése és mit hozhat a jövő.

2024.04.15 21:30MTI

A smart home, azaz az okosotthon témája köré szerveződik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) mérnökkarának legkiemelkedőbb szakmai rendezvénye, a 17. Pollack Expo április 18-án és 19-én Pécsen - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az egyetemi hallgatók, az ipari szereplők és a mérnöktársadalom tagjai számára szervezett eseményen bemutatják, milyen technológiai megoldások együttes alkalmazásával jöhet létre egy intelligens épület, illetve hol tart ma az okosotthonok fejlesztése és mit hozhat a jövő.

Open4Business 2024 - nyiss az üzletre Pécsett! címmel idén a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Pollack Expo keretei között rendezi meg nemzetközi üzletember-találkozóját, amelyen az előre szervezett tárgyalásokon kívül számos lehetőség adódik az üzleti kapcsolatok elmélyítésére - írták.

A betétrendezvény középpontjában idén a gépipar, a gépgyártás, a fémfeldolgozás, az elektronika, a mérnöki tevékenység, az automatizálás, a klaszter-együttműködés áll.

Az egyetem, az ipar és a mérnöktársadalom találkozóhelyeként is funkcionáló Pollack Expón a kiemelt témák mellett idén az elmúlt időszakban egyre inkább fókuszba kerülő elektromosjármű-iparhoz kapcsolódó hallgatói fejlesztések is megjelennek, például látható lesz egy elektromos gokart, amelyet a PTE Műszaki és Informatikai Karának (MIK) gépészmérnöki, ipari termék- és formatervező mérnöki, villamosmérnöki, valamint mérnökinformatikus szakos hallgatói építettek.

A PTE MIK által 17. alkalommal - a Pécsi Expo Centerben - megszervezett szakkiállításon több mint 100 szekcióelőadáson vehetnek részt az érdeklődők, akik mintegy 130 kiállító cég standján ismerhetik meg az újdonságokat.

A látogatók olyan látványos bemutatóknak lehetnek részesei, mint a 3D-nyomtatás, illetve a hallgatók számára meghirdetett zsaluzatépítő verseny - írták a közleményben.

A rendezvény részletes programja elérhető a pollackexpo.mik.pte.hu oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.